Tips voor een betere weerstand

Tips om jouw weerstand te verbeteren

Hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat jouw weerstand goed blijft?

 Goed voor jezelf zorgen heeft uiteraard met meer aspecten te maken:
  • gezond eten; 
  • voldoende rust en slaap;
  • vermijden van stress;
  • het afvoeren van afvalstoffen.

Gezond eten: 

Wat is nou gezond eten? Veel mensen denken dat ze gezond eten, maar is dat ook zo? We volgen de schijf van 5 van het voedingscentrum zo goed mogelijk, maar is dat ook wat jouw lijf nodig heeft?

Iedereen is anders, dus algemene voedingsadviezen kun je eigenlijk niet geven. Natuurlijk zijn groente, fruit, noten, gezonde vetten, pitten en zaden wel degelijk voor iedereen een goede basis.

Maar wist je dat je met voeding ook bepaalde fysieke klachten kunt verminderen? De genoemde vezels en gezonde vetten hierboven zijn ook meteen helpend bij obstipatie klachten. Maar wat kun je bijvoorbeeld bij een opgeblazen gevoel allemaal doen met voeding?

Wil je hier meer over weten?

Samen naar jouw voeding kijken, adviezen krijgen en ondersteuning bij het toepassen ervan? Maak dan een afspraak voor een voedingsadvies. 

Liever zelf aan de slag? Ik heb een online cursus “voeding en vertering” gemaakt. Hier leer jij de basis voor een gezond voedingspatroon en je kunt meteen zelf aan de slag.

Het nemen van voldoende rust en slaap

Het wordt ’s avonds eerder donker en ‘s morgens later licht.
Hoe ga jij hiermee om? Voel je aan jouw lijf dat je eerder moe bent? Ga je eerder naar bed voor wat extra slaap, of niet?
 
De winterslaap is iets voor de dieren. Maar heel eerlijk, zou het niet heel lekker zijn om…?
Gun je het jezelf om meer slaap te pakken of heb je het daarvoor te druk? Maar wat doe je dan als je wel eerder naar bed gaat en toch niet kunt slapen?
 
Insomnia is een veel gehoorde klacht in mijn praktijk. We gaan dan samen kijken naar de oorzaak. Ben je iemand die veel piekert? Lig je onrustig of zelfs stuiterend op bed? Dan kan mijn gratis e-book jou mogelijk helpen met 6 praktische tips.
 
Een warm voetenbadje helpt om te ontspannen. Maar niet als je daar rozemarijn in doet. Natuurlijk helpt rozemarijn de doorbloeding te verbeteren, heel fijn bij koude voeten! Maar het is niet handig voor het slapen gaan omdat het ook activerend werkt.
 
De slaap is het moment voor ons lijf om te herstellen. Zorg dus dat je voldoende slaap krijgt. Wat is voldoende? Ook dat is voor iedereen anders.
Wordt je uitgerust wakker? Of kun je je niet herinneren wanneer dat voor het laatst was?
 

Vermijden van stress

Wat is stress? Dat is voor iedereen anders.
Krijg je stress van niets om handen hebben? Of juist van teveel?
Stress is ziekmakend. Zeker als het chronisch wordt. Stress brengt ons uit balans, waardoor onze weerstand zwakker wordt. Je pakt dan gemakkelijker een verkoudheid of griep op.
Het is dus van belang om stress te vermijden. Natuurlijk lukt dat niet altijd. Als iemand om je heen ernstig ziek is, zul je daarmee moeten omgaan.
 
Zorg dat je in balans blijft, door nooit te gaan strepen in de dingen waar je van op laadt. Het is menselijk om dat wèl te doen als je druk bent of weinig energie hebt. Wat zijn je hobby’s? “ Die heb ik niet”. Wat waren vroeger je hobby’s? Waarom doe je ze niet meer? Pak ze weer op!
 
Emoties kunnen jou ook uit balans brengen. Denk daarbij aan angst voor…, piekeren over…., irriteren aan…., etc. Met Bachbloesems kun je de balans weer terug vinden. Veilig en zonder bijwerkingen.
 
Blijf goed voor jezelf zorgen en blijf in balans.

Het afvoeren van afvalstoffen

In de natuurgeneeskunde gaan we er van uit dat alle klachten ontstaan, doordat afvalstoffen het lijf niet goed kunnen verlaten en worden opgeslagen. Logisch dus, dat een kruidenbehandeling in mijn praktijk bestaat uit het sterker maken van de “zwakkere” uitscheidingsorganen en extra reinigen via de sterkere uitscheidingsorganen. Hiermee wordt het zelfgenezende vermogen gestimuleerd, zodat jouw lijf het weer zelf kan.
 
Soms vragen cliënten mij meer informatie over extra reinigingskuren/detox kuren. Er is veel over te vinden op internet. Als je dit graag wilt, doe dat dan altijd onder begeleiding. Het klinkt allemaal zo mooi, een leverreinigingskuur, maar over een “zwak” orgaan mag je niet reinigen. Hoe weet je nou of jouw lever te “zwak” is om over te reinigen? Een professional heeft een gedegen opleiding gedaan en kan jou hier goed in begeleiden. Zelf organiseer ik geen detox weken. In het voor- en najaar worden detox weken gegeven door professionals die aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. Dit betekent dat zij een vakdiploma hebben, Medische Basiskennis gestudeerd hebben èn moeten voldoen aan de strenge (nascholing) eisen van de beroepsvereniging. Je bent dan dus in goede handen.
 
Wil je zelf aan de slag met een milde maar veilige extra reiniging? Neem dan regelmatig een warm voetenbad met leem. Dit is reinigend en ontspannend. Na afloop gooi je het leemwater niet door de gootsteen om verstoppingen te voorkomen.