Over mij

"U moet met uw klachten leren leven"

Dit zei de internist tegen mij. Ik was 22 jaar. Ik was zo moe dat ik niet meer normaal kon functioneren. De internist kon geen “pathologische oorzaak” vinden voor mijn klachten. En daar stond ik dan. In de bloei van mijn leven, maar dan hele dagen op bed.

Ik kon me daar niet bij neerleggen en ging op zoek naar een oplossing. Ik vond een natuurgeneeskundig therapeut. Na een anamnese van 1,5 uur, waarbij ik me voor het eerst in mijn leven écht gehoord voelde, kreeg ik een behandeling. Binnen enkele weken kreeg ik mijn energie en mijn leven weer terug. In de jaren die volgden verdwenen al mijn andere klachten ook. Gelukkig had de internist geen gelijk! Ik hoefde er niet mee te leren leven. 

Mijn passie om anderen te willen helpen met hun gezondheid was geboren.

Over mij

Ik ben een nuchtere HSP. Ik luister zeker naar mijn gevoel, maar als perfectionist heeft mijn hoofd de regie. Dit maakt dat ik altijd goed kan uitleggen waar mijn besluit op is gebaseerd. Zodra ik mijn doel zie, dan ga ik erop af. Van opgeven heb ik nooit gehoord. Soms ga ik er helemaal in op, omdat “de weg ernaartoe” zoveel energie geeft. Dit maakt dat ik ritme en regelmaat nodig heb om mezelf te begrenzen en goed voor mezelf te zorgen.

Nathalie Ginther

Mijn visie

Klachten ontstaan doordat afvalstoffen niet goed door ons lijf worden uitgescheiden (d.m.v. zweten, huilen, uitademen, ontlasting, urine, het uiten van emoties, etc.). Natuurgeneeskundige therapie is gericht op het afvoeren van deze afvalstoffen en het versterken van de uitscheidingsorganen, zodat lichaam & geest het weer zelf kunnen. Oftewel het versterken van de algehele gezondheid. Jouw zelfgenezende vermogen wordt door de interventie met kruiden of Auriculotherapie ondersteund. Je lijf pikt het op, of niet. Dit is vooraf niet te voorspellen. Maar als het aanslaat, kunnen er hele mooie dingen gebeuren, die de kwaliteit van leven weer terug brengen. Het proberen waard dus!

Als je me zou kennen zou je weten dat ik...

 • ontzettend graag wandelingen in de natuur maak. Heerlijk genieten van de mooie bomen, planten, lucht en natuurlijk de vogels;
 • de lat heel hoog leg voor mezelf bij het maken van het kruidenrecept. Ik ben natuurlijk niet voor niets een perfectionist. Er zijn meer kruiden die ingezet kunnen worden in een recept, maar ik kies altijd voor een combinatie die tevens de overige klachten zo goed mogelijk behandelt. Dit zorgt voor een sneller en beter effect, omdat de kruiden écht bij jou passen;
 • eenjarige geneeskrachtige kruiden ieder jaar weer een plekje in mijn tuin geef, omdat ik vind dat mijn voortuin mijn visitekaartje is. Ik wil graag aan kunnen wijzen welke kruiden er in het kruidenrecept zitten en geef stekjes of zaden mee aan mijn cliënten;
 • graag nieuwe dingen wil leren, dus echt intens geniet van mijn nascholingen;
 • niet naar drukke feestjes ga. Ik hou meer van kleinere gezelschappen en diepgaande gesprekken. Echte verbinding dus.

Relevante opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd

 • Nascholingen 2023-2024: Perfectionisme academy en nascholingen Auriculotherapie
 • Nascholingen 2022: Auriculotherapie & Vasculair Autonoom Signaal, manuele technieken in de ooracupunctuur.
 • Nascholingen 2021: Metabole stoornissen, vitamine B12 tekort, hoe herken ik een depressie, depressie & Burn-out, behandelen van vermoeidheidssyndromen, slaapproblemen, jicht.
 • Nascholingen 2020: de rol van vetzuren in het immuunsysteem, Corona en stress, Selfish brain, Corona en leptine, behandelprotocol Fibromyalgie, Veerkracht & Burnout, hoe zorg ik voor een optimale afweer.
 • Nascholingen 2019: neurodegeneratieve ziekten, CHI congres (etherische oliën).
 • Natuurgeneeskundig Therapeut & Medische basiskennis (2014-2019) 
 • Homeopathie (2014-2016)
 • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (1995-1999)