12 tips bij een aanhoudende verkoudheid
Nathalie | Geplaatst op |
Een verkoudheid is een extra reiniging van ons lijf. Als deze kortdurend is èn je voelt je na afloop beter dan ervoor, dan was het een goede reiniging en een teken van gezondheid.
Blijft de verkoudheid aanhouden, zet deze niet echt door, maar wordt het meer chronisch, dan is het goed om even te kijken waar dat door komt en wat je er aan kunt doen.
Dat is bij iedereen uiteraard anders, dus ik zal me in dit stukje beperken tot algemene adviezen wat je kunt doen bij een aanhoudende verkoudheid.
- Zorg voor voldoende rust en slaap. Geef je lijf daarmee de kans te herstellen.
- Zodra je voelt dat je rillerig wordt, neem dan meteen een warm voetenbad.
- Ga sporten, naar de sauna, neem een warm bad of gebruik de infrarood deken, zodat je het beter kunt uitzweten.
- Ondersteun de reiniging door neusspoelingen te doen met zout water op lichaamstemperatuur.
- Stomen met heet water (indien gewenst kun je er een beetje kamille in doen, maar liever geen sterke etherische oliën omdat die de luchtwegen dan te sterk kunnen prikkelen);
- Eet gezonde voeding. Let extra goed op het eten van voldoende vitamines. Neem iedere dag een kop vers gemaakte soep. Hieraan kun je kruiden toevoegen zoals een paar takjes tijm, wat peper, gember, maar ook knoflook en ui.
- Doe enkele druppels etherische olie in een brandertje. Ook kun je 1 druppeltje op jouw sjaal doen of naast jouw kussen als je gaat slapen.
- Een doorgesneden rauwe ui naast jouw bed.
- Drink 1,5 liter kruidenthee (wissel de soorten altijd af) of warm water per dag.
- Neem jouw constitutiemiddel 3x per dag in.
- Indien je het wilt, kun je ook een weerstand verhogende groene smoothie nemen met een sterk reinigend effect.
- Kijk ook altijd even naar wat een verkoudheid jou wil zeggen. Een vol hoofd werkt verzachtend/ als extra bescherming tegen de prikkels van buitenaf. Waar wil jij jezelf tegen beschermen? Hoe kun je dat op een andere manier oplossen? Stress is voor iedereen ziekmakend, omdat het ons uit balans brengt. Waar krijg jij stress van?