De oorzaak en oplossing van huidklachten

Mijn Natuurgeneeskunde visie op huidklachten

In de natuurgeneeskunde gaan we er vanuit dat klachten ontstaan, zodra afvalstoffen het lijf niet goed kunnen verlaten. Denk aan alles wat het lichaam niet meer nodig heeft. Dode cellen, onverteerbare vezels, etc. Maar denk ook aan niet verwerkte emoties. Die slaan we ook op in ons lijf.

Zodra de lever, nieren, spijsvertering of luchtwegen de afvalstoffen niet meer goed kunnen afvoeren, neemt een ander uitscheidingsorgaan het in eerste instantie tijdelijk over. Later zullen er dan klachten ontstaan aan de secundaire uitscheidingsorganen: de geslachtsorganen (ook borsten) of huid.

Men zegt dat je huid je gezondheid spiegelt. Aan de huid is zeer veel af te lezen over onze gezondheid. Denk daarbij aan de kleur, de rimpels, sproetjes, temperatuur, maar ook huidklachten zelf.

Als ik de vrouwen in mijn praktijk ga behandelen voor hun huidklachten, kijk ik eerst waar de oorzaak ligt. Welk uitscheidingsorgaan zorgt ervoor dat de huid voor een extra uitscheiding gaat zorgen om je systeem te ontlasten? De behandeling is gericht op het ondersteunen van de belaste/zwakke uitscheidingsorganen. Ik zet eventueel een extra kruid in om de huid te ontlasten. Hoe weet ik om welk uitscheidingsorgaan het gaat? Ik kijk naar de huidklacht. Ik neem als voorbeeld een bultje.

Dit bultje kan gevuld zijn met:

– een doorzichtig vocht. Denk bijvoorbeeld aan zonneallergie of een cyste. De helderheid van het vocht, linken we aan de nieren. Het lijkt immers op water.

– een beetje vet (zogenaamde vetbultje) of een puistje (= kleine ontstekingsreactie van de huid). Het vet linken we aan de lever. Het is immers de gal (dat gemaakt wordt in de lever), die het vet in ons eten splitst.

– een stinkende, vieze huiduitslag. Denk aan steenpuisten, of etterbuilen. Deze linken we aan de spijsvertering (vergelijk het met ontlasting).

– een rustige huiduitslag zonder uitscheiding linken we aan de luchtwegen. Vergelijk het met lucht inademen, dat is ook ontastbaar.

Het is dus geheel afhankelijk van de oorzaak (diagnose) welke behandeling & gezondheidsadviezen het best passend zijn. Natuurgeneeskunde is altijd maatwerk. Wil je sneller van je huidklachten af? Werk dan zowel van binnenuit als van buitenaf. Een natuurgeneeskundige behandeling & huidbehandelingen door een goede schoonheidsspecialist, vullen elkaar hier heel mooi aan.

Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op. T. 06-38760054.