Reinigingskuur

Een reinigingskuur is dat echt zo gezond?
Regelmatig spreek ik vrouwen in mijn praktijk, die een leverreinigingskuur hebben gedaan. Die zijn niet altijd even goed gevallen. Hoe kan dat? Het is toch zo goed om je lever te reinigen?

Niet als jouw lever zwak is. Want over een zwak orgaan mag je nooit reinigen. Iets wat al uitgeput is, wil je niet verder belasten natuurlijk.

Maar als jouw darmen zwak zijn, dan wil je de lever óók niet reinigen. Waarom niet?
De afvalstoffen uit de lever moeten via onze darmen ons lijf verlaten. Zwakke darmen wil je dus niet extra belasten met afvalstoffen uit de lever.

Hoe kun je dan je lever reinigen?
Eerst ga je de darmen sterker maken. En als dat gelukt is, dan kun je kijken of je lever sterk genoeg is om te reinigen.

Kortom: ga nooit op eigen houtje zomaar jouw lever reinigen. Doe dat altijd onder professionele begeleiding.

Ik krijg vaak de vraag of ik ook detox kuren geef in mijn praktijk.
Dat doe ik niet. Met de kruidentherapie ben je natuurlijk al heel goed bezig met het versterken van jouw zwakke uitscheidingsorganen en het reinigen van jouw hele lijf. Is het dan nodig om toch een extra detox kuur te doen?

Dat kan heel fijn zijn. Een extra reiniging. Een griep of verkoudheid is ook een extra reiniging en als je vitaal genoeg bent, voel je je erna altijd beter.

Ik kan de volgende Detox kuur van harte aanbevelen
Mijn oud docent Irma van Dort organiseert ieder voorjaar een detox- en yoga kuur van  dagen (dit jaar op 13 t/m 17 maart) in Gelderland. Vijf dagen even helemaal voor jezelf!
Goed om te weten:  het kan sowieso doorgaan, net als vorig jaar.