Veiligheid voorop!

Waarom kan ik bij jou niet dezelfde kruiden krijgen als mijn vriendin, die na jouw behandeling geen klachten meer heeft? Ik heb dezelfde klachten. Ik hoef geen consult, alleen de kruiden. Dat is voor jou toch een kleine moeite?

Veiligheid staat voorop in mijn praktijk. Kruiden zijn medicijnen. Je moet ze zorgvuldig uitkiezen en gebruiken, maar ook controleren wat het effect er van is. Misschien gebruik je supplementen of medicatie en dan moet er gecontroleerd worden of het wel veilig samen kan. Ieder mens is anders en daarom moet het altijd maatwerk zijn.

Een kruidenrecept kan tijdens de behandeling worden bijgesteld, als de situatie daar om vraagt. En met alle respect, een niet geschoold persoon weet niet waar zij op moet letten. Want als jij ineens een nieuwe klacht krijgt, vraag jij je dan af of het door de kruiden kan komen? Of zie je het als toeval? En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken.

Een geschoolde therapeut wil zijn/haar cliënt niet beschadigen maar juist gezonder maken. Kruiden voorschrijven zonder consult en zorgvuldige check past daar niet bij.

In mijn blog over gemberthee overdosering ging ik hier ook op in. Gember is heel sterk medicinaal, maar past dat medicijn wel bij jou? Want het kan jou ook zieker maken. 

En net zoals jij niet de medicijnen van een gezinslid in mag nemen, geldt dat ook voor kruiden. En dan bedoel ik niet af en toe een kop kruidenthee. Maar wel een kruidenbehandeling.

Kies je voor een behandeling in mijn praktijk, dan kies je ook voor een therapeut die veilig werken heel serieus neemt. Het beste wil voor haar cliënten. Veiligheid staat voorop!