Wie ben ik

Natuurgeneeskundig Therapeut
Vanuit mijn eigen zoektocht naar gezondheid kwam ik bij een Natuurgeneeskundig therapeut terecht. Mijn gezondheidsklachten namen snel af en ik was erg opgelucht dat er geen bijwerkingen waren. Dit was een hele fijne ervaring!

Ik heb het altijd vreemd gevonden dat ik klachten had, zonder zelf te begrijpen wat die klachten mij nu precies te vertellen hadden. Hoe ontstaan ze, wat betekenen ze en hoe los ik ze op? Hoe word ik gezonder?
Die antwoorden vond ik in de natuurgeneeskunde.
Voor mij was dit de reden om zelf de opleiding te gaan doen. 


De eerste twee jaar van mijn HBO opleiding waren duaal, zowel Klassieke Homeopathie als Natuurgeneeskunde.
In het derde jaar besloot ik mij te specialiseren in Natuurgeneeskunde. De reden daarvan? Het is zo heerlijk veelzijdig! Natuurgeneeskunde, kruidentherapie, voedingsadviezen, Bachbloesemtherapie, Lichaamsgericht werken en irisdiagnose. Met veel plezier heb ik het vak geleerd van een fantastisch team vakdocenten!
De lessen medische basiskennis werden afgewisseld met Natuurgeneeskunde en dat maakte voor mij het plaatje compleet. 
Wilt u de opleiding Natuurgeneeskunde ook gaan doen? Dan kan ik de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde van harte aanbevelen (www.navn.nl)!


Gezondheid is voor mij meer dan het afwezig zijn van klachten. Gezondheid is ook het effectief en zelfstandig kunnen reageren op alles wat in het dagelijks leven op uw pad komt, zonder (langdurig) uit balans te geraken.


Wat kunt u van mij verwachten?

In mijn praktijk gaat u merken dat ik alle rust en tijd neem om goed naar u te luisteren. Ik vind het belangrijk dat u leefstijladviezen en een behandeling krijgt, die bij u passen en niet te ver van u afstaan. Immers, iets wat wordt opgelegd door anderen kan geen stand houden. Iedere behandeling is daarom maatwerk en voor iedereen weer anders. 

Geen enkele klacht vind ik raar. Mijn cliënten kunnen alles met mij bespreken. Zonder oordeel zijn is een onmisbare eigenschap van iedere therapeut en belangrijk voor de vertrouwensband.

De sfeer in mijn praktijk wordt door mijn cliënten als heel prettig en rustgevend ervaren.

Andere relevante (na)scholing:

COCOZ: Communicatie en verwijzing Complementaire Zorg (2019), Natuurgeneeskunde (2014-2019), Tongdiagnose (2017), HSP in je praktijk (2016), Chinese voedingsleer volgens de 5 elementen-module 1 (2014), HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (1995-1999).