Behandeltraject

Herken je dit?

 • Je bent gek op fietsen. Heerlijk de natuur in met wat eten en drinken. Gezellig met jouw partner op fietsvakantie. Jullie genoten ervan om hele dagen op pad te zijn. Helaas lukt dat nu niet meer. De pijn zorgt ervoor dat je niet ver meer komt. Je ziet er tegenop om nog op de fiets te stappen. Zorgeloos genieten tijdens lange fietstochten zit er niet meer in voor jou.
 • De (klein)kinderen worden groter en willen graag leuke dingen met jou doen. Spelen, naar een pretpark of dierentuin. Je voelt je enorm opgelaten, want dat wil je dolgraag, maar jouw lijf werkt niet meer mee. Een hele dag slenteren en stilstaan, grote afstanden lopen, dat lukt dus écht niet meer.
 • Je hebt een leuke baan, waarbij je veel moet lopen en staan. De laatste tijd wordt de pijn zo hevig, dat je overweegt om te stoppen. Het gaat je aan het hart, omdat je die leuke baan en collega’s niet kwijt wilt, maar vooral omdat je niet wilt toegeven aan de pijn. Alweer iets dat je kwijtraakt?
 • Je gebruikt liever geen medicatie als dat niet nodig is. De laatste tijd is de pijn zo hevig dat je toch steeds meer pijnstillers nodig hebt. De arts heeft zwaardere pijnstillers geadviseerd. Je weet dat je ze nodig hebt, maar van binnen voel je de weerstand. Je wilt niet afhankelijk worden van pijnmedicatie.

Hoe zou het voor je zijn als je...

 • weer kunt gaan fietsen met jouw partner? Genieten van de natuur en het samen dingen ondernemen, zonder pijn! Terwijl jullie samen een pauze nemen om te genieten van de mooie omgeving ben je gelukkig dat het gewoon weer kan.
 • kan blijven werken met die leuke collega’s? Je kan zonder pijn weer staan en lopen. Tijdens de koffiepauze met jouw collega in de kantine prijs je jezelf gelukkig, omdat dit gewoon weer kan.
 • met de kleinkinderen naar de Efteling en de dierentuin gaat deze zomer? Heerlijk genieten van het samen zijn. Leuke herinneringen en foto’s maken. Jij bent er gewoon bij!
 • pijnvrij bent zonder medicatie? Het kan écht. Veel vrouwen gingen jou al voor en je ervaart het nu zelf ook. Mocht de pijn nog een keer opspelen, dan heb je geleerd wat je er zelf aan kunt doen. De pijnstillers blijven in de handtas. Je hebt ze niet nodig.

Dat is mogelijk met dit behandeltraject van 6 maanden:

✔️ een anamnesegesprek van 1,5 uur met meteen een eerste pijnvrij behandeling;

✔️  5 vervolggesprekken van 1 uur, incl. pijnvrij behandeling;

✔️  uitleg en informatie hoe je zelf kunt handelen indien de pijn terugkomt bij overbelasting;  

✔️ inclusief kruidentinctuur, Bachbloesems en alle benodigdheden voor de pijnvrij behandelingen;

✔️ online cursus “gezonde voeding en spijsvertering” van 4 weken gratis;

✔️ een online workshop naar keuze gratis;

✔️ voeding-en leefstijladviezen, kruidenthee adviezen;

✔️ korte vragen stellen via whatsapp tussen consulten door.

Aan het einde van dit traject kun jij weer de dingen doen die je wilt, zonder pijn. Als je een keer over belast, weet je hoe je moet handelen om jouw eigen pijn weer op te lossen zonder pijnmedicatie. Je kan weer zorgeloos genieten!

Wat is de investering?

De investering is € 997,-

Deelbetaling is mogelijk in 3 maandelijkse termijnen +10%

Neem contact met mij op

Als je zelf wilt bellen dan ben ik telefonisch of per whats app bereikbaar op 06-38760054. 

Als je liever teruggebeld of gemaild wilt worden, kun je gebruik maken van onderstaand formulier. Ik kom zo snel mogelijk (binnen 48 uur) bij jou terug.

Wat zeggen anderen na afloop van dit traject?

“Nathalie heeft mij fantastisch afgeholpen van de pijn en stijfheid die ik ondervond als gevolg van artrose in mijn heup. Met het activeren van de reflexpunten op het oor zat zij meteen raak met de behandeling. Ik ben nu al weken klachtenvrij! De samenwerking was zowel heel plezierig als professioneel. Na een uitgebreid gesprek over mijn algehele gezondheidssituatie, diagnosticeerde Nathalie welke reflexpunten zij ging behandelen en ik kreeg daarbij veel waardevolle tips en aanwijzingen hoe ik mijn klachten naast de behandeling kan ondersteunen. Alvorens te besluiten de reguliere corticosteroïde injecties of de heupoperatie te laten uitvoeren, kan ik van harte aanbevelen eerst Nathalie te consulteren.”

Valerie Postmus

“Als je bij Nathalie komt weet je niet wat je overkomt. Ik had o.a. flinke artrose klachten aan mijn handen/vingers. Vorige winter kon ik er steeds minder door. Deze winterperiode bijna geen tot geen artrose klachten!!! De klachten zijn vrij snel verdwenen nadat ik gestart ben bij Nathalie. Verder heeft zij mij ook al geholpen om nek- en heupklachten zodanig te verminderen dat ik bijna klachtenvrij ben. En dat door mijn oor te behandelen met Auriculo therapie. Ik voel me algemeen beter en fijner. Nathalie leert je ook jezelf te helpen. Nathalie is wat je noemt: een wandelende encyclopedie. Ze heeft altijd raad voor je! Nathalie bedankt voor alles wat je gedaan hebt en nog steeds doet!”

Nandi Hollegien

Geen review maar meekijken

Een uniek kijkje in de praktijk tijdens een behandeling voor heupklachten. Kijk mee hoe het in zijn werk gaat en wat het resultaat is bij deze dame.

Wanneer is dit traject voor jou?

 • Je vind het logisch dat je de therapeutische adviezen en alle afspraken opvolgt. Natuurlijk kijken we samen welke behandelingen en adviezen het beste bij jou passen, zodat ze haalbaar zijn en het beste resultaat geven.
 • Je wilt de oorzaak aanpakken om gezonder te worden en blijven. Je begrijpt dat er geen snelle oplossing is voor klachten die er langer zijn. Je bent gemotiveerd en geeft niet op als het niet zo snel gaat als je had gehoopt. Je maakt het traject af en als het nodig is, ben je natuurlijk welkom om langer te blijven.
 • Je wilt in jezelf investeren, omdat je het jezelf gunt om jouw kwaliteit van leven te verbeteren.
 • Je hebt een positieve mindset. Als jouw glas altijd half leeg is, zijn we geen match.

Veel gestelde vragen

Ik kan me voorstellen, dat als je al veel geprobeerd hebt, je eerst wilt ervaren of het iets voor jou doet. Je kan eerst een los consult boeken, eventueel gecombineerd met een iriscopie consult. Jouw ogen laten erfelijke aanleg zien (aanleg voor gewrichtsklachten is bijvoorbeeld ook zichtbaar) en waar nu de zwakkere plekken zitten. Je gaat met veel praktisch toepasbare gezondheidsadviezen weer naar huis én ik behandel meteen 1 van jouw pijnlijke plekken. Als je verbetering van de pijn merkt, kun je voor het behandeltraject kiezen. Zou je niets merken, dan heb je in ieder geval de gezondheidsadviezen gekregen, waar je direct mee aan de slag kunt.

Lees meer: Iriscopie – Amara Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Ik vraag jou om bij het eerste consult jouw medicatie en supplementen mee te brengen, zodat ik kan controleren of de kruiden veilig samen gaan met jouw medicatie. Zo niet, dan kies ik andere kruiden. Als je tijdens de behandeling nieuwe medicatie krijgt van jouw (huis)arts, dan geef je dat aan mij door, zodat ik de check nog een keer kan doen. 

Veiligheid staat voorop.

Ja dat kan. Hou er wel rekening mee dat je dan vaker moet komen voor een behandeling. De eerste twee weken kan dat 1-2 keer per week zijn. Daarna zal er steeds langer tussen de consulten zitten. De kosten kunnen hierdoor hoger uitkomen dan die van een behandeltraject, afhankelijk van het aantal behandelingen. Met een kruidenbehandeling werk je ook meteen aan jouw algehele gezondheid en weerstand. Het is dus uitgebreider dan een Auriculobehandeling.

Je kunt kiezen of je naar mijn praktijk wilt komen, of liever online gesprekken wilt. Een combinatie kan natuurlijk ook. Ik werk met Teams. 

Irisfoto’s kan ik alleen in mijn praktijk maken. Als je kiest voor een online behandeling, dan mag je ogenfoto’s zelf maken en naar mij mailen. Hoe scherper de foto hoe beter. De meeste smartphones maken hele mooie foto’s tegenwoordig.

Voor het behandelen van de oorzaak, het behalen èn behouden van resultaat zijn meer consulten nodig. Dat is de reden dat ik met pakketten werk.

Ondernemers kunnen het traject opvoeren als aftrekpost op hun omzet. Als je in loondienst bent, wil de werkgever soms een traject vergoeden. Als je een uitkering hebt, wil de uitvoerende instantie het traject soms vergoeden.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn consulten gedeeltelijk. Vraag vooraf bij jouw zorgverzekeraar na of dat ook voor jou geldt. Houd de onderstaande codes bij de hand, want hier zullen ze jou naar vragen.

Ik werk met de volgende behandel/prestatiecodes:

 • 24009 (Reflexzonetherapie)

Ik maak voor jou een factuur na afloop van elk consult, die jij zelf bij jouw zorgverzekering kunt declareren.  

In de week na de anamnese bespreken we mijn bevindingen, krijg je de kruidentinctuur en start de behandeling. Daarna zit er in principe 6 weken tussen de consulten.

Jazeker. Klachten die al langer spelen, hebben soms langer de tijd nodig om blijvend op te lossen. Vaak willen cliënten na het oplossen van de hoofdklacht verder werken aan hun algehele gezondheid en gezonde leefstijl. Vraag naar de mogelijkheden in mijn praktijk.

Zodra je kiest voor een kruidenbehandeling is het niet nodig om hiernaast nog andere middelen te gebruiken. Een kruidenrecept is volledig en werkt constitutioneel (op de hele mens).

Als je twee therapie soorten combineert, waarbij je middelen inneemt, dan kan dat verstorend werken. Er is mogelijk een interactie tussen de middelen.

Ook is het effect van beide therapieën niet meer meetbaar. Dit gaat ten koste van de veiligheid.

Uitzondering hierop is een coach/psycholoog of medicatie van de (huis)arts. 

Naast het opvolgen van de adviezen, is het ook belangrijk dat je naar de vervolgconsulten komt, zodat ik het effect van de therapie kan meten en indien nodig ook kan bijstellen.

Ik ga er vanuit dat je daarom alle vervolgafspraken opvolgt.

Bij ziekte kan de afspraak telefonisch of met beveiligd beeldbellen in veel gevallen gewoon door gaan.

Als je de afspraak wilt verzetten, kan dat binnen 48 uur kosteloos. Bij niet tijdig verzetten, kan het gemiste consult niet ingehaald worden.

Dat is niet mogelijk. Ik sta voor kwaliteit en veiligheid. Dit betekent dat ik tijdens de consulten het effect van de therapie wil meten en zo nodig de therapie zal bijstellen. Het is daarom niet mogelijk om kruiden te bestellen tussen de consulten door.

Ja, ik behandel ook vrouwen met migraine in mijn praktijk met mooie resultaten.
De reflexgebieden op het oor liggen heel dicht tegen elkaar aan. Ieder oor is anders van vorm en grootte en dat vraagt dus wat uitleg. Ga niet zelf een plaatje van internet halen en aan de slag. Er zijn ook punten waar je absoluut vanaf moet blijven, omdat die zeer schadelijk zijn. Bij een behandeltraject zal ik na het 2e of 3e consult een kaartje voor jou maken met uitleg. We weten dan welke punten voor jou het meest effectief zijn. Ik wil je natuurlijk eerst leren hoe je zelf de punten kunt masseren, zodat je weet hoe je veilig kunt handelen.

Er zijn geen garanties te geven in de gezondheidszorg. Ieder mens is anders en iedereen reageert anders. Als je vooraf meer zekerheid wilt, kun je eerst een los consult boeken om te ervaren of je verbetering merkt. Je betaalt voor de geleverde diensten en middelen.