Pijnklachten behandelen

Effectieve behandeling van (chronische)pijnklachten.

Heb je iedere dag pijn? 

Kun je daardoor de dingen niet meer doen, die je zo graag zou willen doen?  In de tuin werken, een wandeling maken in de natuur, een dagje winkelen, leuke dingen doen met de (klein)kinderen? 

Is het chronisch en denk je dat er niets aan te doen is?

Wil je geen pijnstillers maar weten wat er nog meer mogelijk is?

Auriculo therapie lost blokkades op.

Wist je dat er op jouw oor net zoveel stukjes kraakbeen zitten, als dat jij ruggenwervels hebt? En dat je via het oor de blokkades in de nek, rug en stuit kunt oplossen? Dat (uitstralende) pijnklachten daarmee opgelost kunnen worden? Soms al na 1 behandeling?

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • een vrouw heeft 2x een ongeluk gehad, waarbij ze hard op haar stuit is gevallen. Ze heeft al jaren iedere 4 weken fysiotherapie voor de pijn in haar stuit waardoor ze veel pijn heeft bij het zitten. Dat werkt telkens kort en lost de oorzaak niet op. Na de behandeling op haar oor is de pijn direct weg en niet meer teruggekomen.
  • Een vrouw heeft pijn in haar SI gewricht (onderrug) met een uitstralende pijn naar haar rechter kleine teen. Na een behandeling is de pijn weg. Na enkele vervolgbehandelingen is de pijn weg gebleven.
  • Een vrouw heeft een ontsteking in haar voet. Het is gezwollen en pijnlijk en belemmert haar bij het lopen. Na 1 behandeling is de pijn minder. Na een behandeltraject van 6 maanden is de voet volledig genezen.
  • Een vrouw heeft een slijmbeursontsteking in haar schouder. Na 1 behandeling is de pijn in haar schouder weg. Ze doet rustig aan, belast haar schouder niet te veel en kan zonder pijn alles doen wat ze wil. Na 3 maanden komt de pijn terug. Ze komt voor een tweede behandeling. Na 7 maanden is de slijmbeursontsteking volledig genezen. Ze heeft geen pijnmedicatie nodig gehad.
 

Het oplossen van nek-, heup- en knieklachten met Auriculotherapie

Een lieve dame deed mij het aanbod om haar behandeling in mijn praktijk te mogen filmen. Uiteraard benoemen we geen medische termen, enkel waar de pijn zit. Met haar toestemming mag ik deze video’s delen. In deze eerste video behandel ik haar nekklachten. Bij binnenkomst heeft ze veel pijn en kan ze haar nek niet draaien. Kijk zelf hoe ik dat oploste.

Pijnbestrijding bij heupklachten

In deze tweede video behandel ik de pijn in haar rechter heup. Je ziet hoe haar pijn afneemt. Bij veel cliënten gaan we door tot de pijn helemaal weg is. 

Pijnbestrijding bij knieklachten

In deze derde video zie je hoe ik de intense pijn in haar knieën behandel. Naast de pijn is er ook belemmering in het goed kunnen buigen van de knieën.

Kijk maar even mee wat er mogelijk was tijdens de behandeling.

Juist ook voor artrose en reumatische klachten.

Het oor is een grote reflexkaart waarmee diverse klachten te behandelen zijn. Het is zeer effectief bij diverse pijnklachten en ontstekingen. Maar er is nog veel meer mogelijk. Meerdere vrouwen hebben inmiddels mogen ervaren wat een behandeling voor hen kon doen.

Een dame met reumatische klachten, die niet ver kon lopen, geniet na de behandeling van haar vakantie waarbij ze met nagenoeg geen pijn alles doen wat ze wil.

Een dame met artroseklachten kon na een behandeling weer in haar tuin werken en wandelingen maken in de natuur. Bij overbelasting voelt zij een lichte pijn, die snel weer afneemt bij rust. Zodra de pijn toeneemt, komt ze terug voor een behandeling. Ook de stijfheid die ze bij het opstaan ervaart is opvallend minder geworden. De tijd tussen de behandelingen (periode pijnvrij) wordt steeds langer. Ze is ontzettend blij dat ze weer kan doen waar ze blij van wordt, met veel minder pijn.

Een dame met pijn in haar handen, kon ze bij koud weer bijna niet gebruiken van de pijn. Na een behandeling is de pijn weg. Ze ging 3 maanden naar het buitenland en ik leerde haar wat ze zelf kon doen als de pijn terug kwam. Ze liet mij weten dat het heel goed werkt. Zodra de pijn bij koud weer terug komt, behandeld ze haar eigen oor en is de pijn meteen weg

Wat zeggen anderen over een Auriculo behandeling?

"Nathalie heeft mij fantastisch afgeholpen van de pijn en stijfheid die ik ondervond als gevolg van artrose in mijn heup. Met het activeren van de reflexpunten op het oor zat zij meteen raak met de behandeling. Ik ben nu al weken klachtenvrij! De samenwerking was zowel heel plezierig als professioneel. Na een uitgebreid gesprek over mijn algehele gezondheidssituatie, diagnosticeerde Nathalie welke reflexpunten zij ging behandelen en ik kreeg daarbij veel waardevolle tips en aanwijzingen hoe ik mijn klachten naast de behandeling kan ondersteunen. Alvorens te besluiten de reguliere corticosteroïde injecties of de heupoperatie te laten uitvoeren, kan ik van harte aanbevelen eerst Nathalie te consulteren."

"Als je bij Nathalie komt weet je niet wat je overkomt. Ik had o.a. flinke artrose klachten aan mijn handen/vingers. Vorige winter kon ik er steeds minder door. Deze winterperiode bijna geen tot geen artrose klachten!!! De klachten zijn vrij snel verdwenen nadat ik gestart ben bij Nathalie. Verder heeft zij mij ook al geholpen om nek- en heupklachten zodanig te verminderen dat ik bijna klachtenvrij ben. En dat door mijn oor te behandelen met Auriculo therapie. Ik voel me algemeen beter en fijner. Nathalie leert je ook jezelf te helpen. Nathalie is wat je noemt: een wandelende encyclopedie. Ze heeft altijd raad voor je! Nathalie bedankt voor alles wat je gedaan hebt en nog steeds doet!"

Wat kost een Auriculo behandeling?

Een anamnese duurt 1,5 uur en wordt meestal gecombineerd met de eerste behandeling. Bij artrose klachten geef ik altijd voedingsadviezen. De combinatie met een kruidenbehandeling (behandeltraject) is dan aan te bevelen voor een sneller resultaat met meer ruimte tussen de consulten. 

Vervolgconsulten duren een uur.

Sommige klachten zijn na een behandeling opgelost, maar als een klacht al langer bestaat zal er natuurlijk meer nodig zijn. Het is altijd maatwerk, daarom werk ik voor alleen Auriculotherapie ook niet met behandeltrajecten, wel met strippenkaarten of losse consulten. Ga er bij chronische gewrichtsklachten zoals artrose maar wel van uit dat het om een langdurig traject  zal gaan, waarbij de pijn steeds langer weg blijft en de tijd tussen de consulten dus steeds langer zal worden. 

Wil je eerst kijken of het voor jou iets doet? Combineer het dan met een iriscopie consult. Je gaat met veel praktisch toepasbare gezondheidsadviezen weer naar huis én ik behandel meteen 1 van jouw pijnlijke plekken.

Wat kan ik verwachten van een Auriculo behandeling?

Werkwijze

Voorafgaande aan de behandeling vraag ik jouw klachten uit. Vervolgens mag je oorbellen uit doen en zal ik jouw oor reinigen met een alcoholdoekje. Door het huidvet te verwijderen, blijft het pleistertje na afloop beter plakken. Ik werk niet met acupunctuurnaalden, enkel met een magneet- of laserpen. De laserpen is geschikt voor gevoelige mensen en voor kinderen. De behandeling kan licht gevoelig tot pijnlijk zijn. Het oor kan warm en rood worden, omdat de doorbloeding gestimuleerd wordt. Na de behandeling wordt er een gedroogd Vaccaria zaadje op het oor geplakt met een hypoallergeen pleistertje.

Na afloop van de behandeling mag bij toename van pijnklachten op het zaadje gedrukt worden. Dit is gevoelig. Hiermee werkt de behandeling nog wat langer door. Als het te pijnlijk is tijdens het slapen of als het irritatie geeft, mag het pleistertje en zaadje verwijderd worden. Bij een vervolgbehandeling is het van belang dat de dag ervoor de zaadjes en pleistertjes van de oren verwijderd worden.

Auriculotherapie is meer dan alleen pijnbestrijding.

Auriculotherapie is voor veel vrouwen een zeer effectieve interventie bij pijnbestrijding, maar het doet veel meer dan dat. Het zet het interne genezingsproces ook aan (zelfgenezend vermogen). Het werkt spierontkrampend, bloedcirculatie bevorderend en brengt balans in lichaam en geest. 

Heb je nog vragen? Maak dan gebruik van onderstaand contact formulier of bel 06-38 76 00 54.

Geen garanties mogelijk in de gezondheidszorg.

Genoemde voorbeelden zijn echte ervaringen in mijn praktijk.  

Helaas zijn er nooit garanties mogelijk in de gezondheidszorg. Het is vooraf niet te voorspellen hoe jij zal reageren op de gegeven interventies. Ik deel de voorbeelden uit mijn praktijk, zodat je kan zien wat de ervaringen van anderen zijn. De enige garantie die ik kan geven is mijn 100% inzet. Ik zet al mijn kennis en vaardigheden in om jou te helpen.