Vanuit mijn natuurgeneeskundige visie ontstaan klachten door afvalstoffen, die niet goed door ons lijf worden uitgescheiden (d.m.v. zweten, huilen, uitademen, ontlasting, urine, het uiten van emoties, etc.). Met behulp van de iriscopie kan ik zien waar de erfelijke zwakke plekken (aanleg) zit en waar de afvalstoffen opgeslagen zijn in het lijf. De therapie is gericht op het afvoeren van deze afvalstoffen en het versterken van de uitscheidingsorganen, zodat het lichaam het weer zelf kan. Oftewel het versterken van de algehele gezondheid.

Werkwijze
Tijdens de anamnese (eerste gesprek van 1,5- 2 uur) vraag ik jouw ziektegeschiedenis uit. Daarbij worden jouw sterke kanten en zwakkere plekken in beeld gebracht. Ik maak irisfoto’s en met behulp van de iris- en gelaatsdiagnose, stel ik een natuurgeneeskundige diagnose. Op grond hiervan maak ik vervolgens een behandelplan. Het traject kan dan beginnen.

Vervolgconsulten

Iedere maand hebben wij een vervolgconsult. Samen met jou zal ik evalueren of jouw hoofdklacht èn jouw weerstand verbeterd zijn. De therapie wordt bijgesteld indien nodig. Bij acute klachten kan het vervolgconsult na 1 week zijn. 

Irisfoto’s zijn een soort landkaart. Ieder gebied is terug te zien in het oog. Bijvoorbeeld de luchtwegen, nieren, lever, spijsvertering en de huid. Ziektes kunnen we niet zien, maar wel de plekken waar afvalstoffen zijn opgeslagen. Dit maakt jouw sterke en zwakkere gebieden, als ook jouw erfelijke aanleg zichtbaar.

Bij het vervolgconsult geef ik jou altijd een korte terugkoppeling van wat ik gezien heb in jouw ogen.

Alleen een irisdiagnose (zonder behandeling)  is ook mogelijk in mijn praktijk.

Deze iriskaart is gemaakt door Margret Trompenaars.
Zij heeft toestemming gegeven voor het plaatsen op mijn website.
 

Hieronder een drietal ogenfoto's ter illustratie.

Iriscopie
Iriscopie Roosendaal
Roosendaal-iriscopist
Gelaatsdiagnose is een methode om zwakkere plekken in kaart te brengen.
Wat zeggen uw rimpels, de warme/koele plekken, pigmentvlekjes, etc. over jouw gezondheid?
Ik vertel jou hier graag meer over in mijn praktijk.

Amara Praktijk voor Natuurgeneeskunde werkt met de 4 natuurkwaliteiten

De 4 natuurkwaliteiten
Met behulp van de 4 natuurkwaliteiten is het mogelijk jezelf en de wereld beter te begrijpen. De natuurkwaliteiten Warm en Koud geven balans in actie en rust. Doe ik iets wel of niet, reageer ik altijd direct of wacht ik af? De natuurkwaliteiten Droog en Vocht geven balans in concentratie en ontspanning. Kan ik hoofdzaak van bijzaak onderscheiden of loopt het meer door elkaar heen? Alle vier de kwaliteiten zijn even belangrijk en vormen een dynamisch geheel.