Behandelingen

Je kunt bij Amara Praktijk voor Natuurgeneeskunde o.a terecht voor de volgende behandelingen:

Fyto(kruiden)therapie

Geneeskrachtige kruiden worden ingezet om jouw algehele weerstand te versterken. Voor iedere klacht bestaan er meerdere kruiden. Sommige kruiden gaan echter niet samen met jouw gezondheid, medicatie of met elkaar. Het kruidenrecept is daarom altijd maatwerk en kan pas worden gemaakt na het stellen van een natuurgeneeskundige diagnose. De kruiden kunnen als thee of als tinctuur gebruikt worden. Je neemt ze 3x per dag in. Een half uur voor de maaltijd.
pulmonaria
Kamille

Bachbloesemtherapie

Er zijn 38 Bachbloesemremedies. Ze worden gemaakt door bloesems van diverse planten in zuiver water te leggen. Elke bloesem staat voor een bepaalde gemoedstoestand. Als iemand uit balans is, kunnen er klachten ontstaan, zoals faalangst, piekeren, uitputting, somberheid, etc.
Tijdens de anamnese ga ik op zoek naar de juiste mix van Bachbloesems die het beste bij jou past op dit moment. De Bachbloesemdruppels neem je gedurende de dag in. Ze werken op een subtiele, energetische manier en hebben geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en hebben geen interactie met andere geneesmiddelen.
Deze therapie is geschikt voor mens en dier. 

reuze springbalsemien-min
Bachbloesem remedies
Bachbloesems Amarapraktijkvoornatuurgeneeskunde

Voedingsadvies

Tijdens de anamnese vraag ik naar jouw voedingspatroon. Wat eet en drinkt je gedurende de dag? Wat vindt je lekker en wat juist niet? Daarna maak ik een analyse om te kijken of er een goede balans is van alle benodigde voedingsstoffen. Als er ergens tekorten zijn, leg ik uit van welke voedingsmiddelen je meer kunt eten om deze tekorten aan te vullen. Ook voor jouw klachten kan ik aanvullende voedingsadviezen geven. Je krijgt zo een compleet, gezond voedingsadvies op maat met daarbij een voorbeeld dagmenu. Niet uit een boekje, maar echt wat bij je past. Dit maakt het gemakkelijker vol te houden. Een voedingspatroon is niet in 1 dag te veranderen. Dit gaat geleidelijk op eigen tempo. Zo verandert jouw leefwijze en wordt het geen dieet. Blijvende veranderingen kosten tijd.

Voedingadvies_Amarapraktijkvoornatuurgeneeskunde-min
Olie-min

Lichaamsgerichte Therapie & Reflexzonebehandeling

Massages kunnen therapeutisch ingezet worden. Het zorgt voor een betere doorbloeding, pijn- en verkramping kunnen afnemen en het brengt algehele ontspanning van lichaam en geest. Ik maak daarbij gebruik van de reflexzones op jouw gelaat, rug en voeten. Ik stem de massage altijd op jou af, waarbij ik rekening houdt met contra-indicaties. Een korte anamnese vooraf is daarom altijd onderdeel van de behandeling. In overleg met jou maak ik een keuze welke massageolie ik gebruik tijdens de behandeling.

Schröpfen zorgen voor een blauwe plek en geven daarmee een betere doorbloeding, waarbij ook de lymfen gereinigd worden. Het verhoogt de werking van het immuunsysteem. Ik plaats de cupjes op de reflexzones op jouw rug.
In mijn praktijk werk ik niet met vuur. Het betreft enkel droog-schröpfen, wat betekent dat er geen insnijdingen worden gedaan in de huid (geen bloederig schröpfen).

Kompressen, wikkels en leempakkingen bij plaatselijke ontstekingen, kneuzingen, huiduitslag, bloeduitstortingen en koorts. Aan de leempakking kan ik geneeskrachtige kruiden toevoegen voor een specifieke werking. Op de foto is verse Oostindische kers toegevoegd aan de leem om een ontsteking van de teen te behandelen. Ook kruidentinctuur en etherische olie kunnen worden ingezet bij deze therapie.

Lichaamsgerichte therapie voor thuis zoals afgietingen, neusspoelingen, oilpulling, wisselvoetbaden, e.d. leg ik aan je uit. Ook krijg je van mij een folder mee met een duidelijke uitleg.

Als je een voorkeur hebt voor een lichaamsgerichte behandeling, zal ik vooraf met jou bespreken wat de mogelijkheden zijn.
De lichaamsgerichte therapie is altijd inclusief de kosten voor massageolie, leem, etc. 

 

Kruidenwikkel voor voeten
voetmassage Amara-min
Olien-min